CocoRosie jsou zpět, aneb praštěný folk zazní v Arše

xxSesterské duo CocoRosie (USA) se v rámci svého letošního letního turné opět vrací do České republiky. Tyto avantgaední průkopnice neo-folku – sestry Sierru a Biancu Casady doprovodí 27. července 2012 v pražském Divadle Archa skupina indických hudebníků Rajasthan Roots a beatboxer TEZ. Mistryně znepokojivých kontrastů, sestry Sierra a Bianca Casady, obratně splétají své „divnofolkové“ melodie a příběhy již téměř deset let. Snové plochy se rozplývají v drum´n´bassových rytmech, záchvěvy folku střídá svižné disko, operní popěvky doznívají v elektronickém příboji. Skupina indických hudebníků, Rajasthan Roots,  se kterou letos sestry vystoupily v Hamburku a na Donau festivalu v Kremži, se proto zdá více než přirozenou volbou.  Jejich exotický groove s kořeny v tradiční lidové indické hudbě vytváří pestrou džungli a velkorysý prostor pro hudební rozvernosti.

CocoRosie

CocoRosie v Praze rovněž představí svůj nový singl We are on Fire, který nahrával s kapelou Dave Sitek (TV on the Radio) a Antony Hegarty (Antony and the Johnsons), který se podílel a zpívá i ve skladbě Tearz For Animals.

Americké průkopnice freakfolku, zahájily svoji společnou hudební dráhu po mnoholetém odloučení v roce 2003. Formace bravurně těží z kontrastu svých hlasových projevů – Sierra, disponující operním hudebním vzděláním doprovází své party hrou na harfu, zatímco Bianca – mnohostranná popová vokalistka ležérně překračuje hranice zpěvu, zvířecí mluvy i pro ní typického kňourání.

Sestry Sierra (matkou přezdívaná jako Coco) a mladší Bianca (Rosie) – vstoupily společně na hudební scénu debutem La Maison de mon Rêve v roce 2004. Jejich druhá deska Noah´s Ark, na které spolupracoval mj. Antony Hegarty z Antony and the Johnsons, vyšla o rok později. V roce 2007 vydaly CocoRosie své třetí album The Adventures of Ghosthorse and Stillborn.  Album Grey Oceans z roku 2010 vznikalo téměř tři roky v Buenos Aires, Paříži, Berlíně, New Yorku a Melbourne.

 

 

CocoRosie | 27. července 2012 | 20.00 | Praha | Divadlo Archa

Vstupenky v ceně 490,- (v den koncertu 590,- Kč) jsou v předprodeji v Divadle Archa a sítích Ticketpro a Ticketportal.

ZDROJ: Divadlo Archa


22 května, 2012 by