LIPO: Trvalo tři generace…

xxLiberecký rapper LIPO symbolicky na Prvního máje zveřejnil nový song Trvalo tři generace. Jako hosté se v něm objevují kolegové Bonus a KatoPrago Union

 

Skladbu budete marně hledat na nedávno vydaném sólovém debutu Víc než hudba, poslechnout si ji však můžete na YouTube, případně na Lipově facebookovém profilu. Lipo se v nahrávce neskrývá za vzletné metafory, ale explicitně se vyjadřuje k ožehavé tematice rovných práv, která se dotýká problematiky xenofobie a rasismu. „I při vědomí složitosti celé problematiky je třeba, aby jasně zaznělo, že rasismus ani jakákoli jiná forma xenofobie nemůže být v dnešní společnosti řešením,“ říká rapper.

Lipo je pro mnohé zvláštní úkaz. Dokáže napsat hit, jakým je duet Ležím v tvé blízkosti, zároveň se prezentuje písněmi, které jsou díky své angažovanosti značně radikální. V této souvislosti připomeňme jeho politicky motivovaný song Pozdravy z Liberce, jehož prostřednictvím v roce 2010 před komunálními volbami reagoval na neutěšenou situaci na liberecké radnici:

 ZDROJ: www.emimusic.cz

8 května, 2012 by