SUPRAPHON ví, jak na prodej hudby online…

supraphonDigitální servis, provozovaný vydavatelstvím Supraphon, po necelém roce úspěšného fungování získává stále více příznivců jak ze strany jeho návštěvníků, tak i od dalších vydavatelů, ale i od odborníků. Do nabídky SUPRAPHONline.cz tento týden přibyl český a slovenský katalog Universal Music Czech Republic. Navíc se může pochlubit nominací na prestižní ocenění českého internetu – Křišťálová lupa 2012, a to hned ve dvou kategoriích!
Před jedenácti měsíci spustilo vydavatelství Supraphon digitální servis SUPRAPHONline.cz. Stal se prvním online obchodem v České republice, který vedle klasického formátu MP3 (v kvalitě 320 kbps) začal nabízet veškerý sortiment rovněž v bezztrátovém komprimačním formátu FLAC, který poskytuje kvalitu záznamu srovnatelnou s kvalitou na CD nosičích.

Za necelý rok si SUPRAPHONline získal sympatie nejen ze strany nakupujících, ale i důvěru dalších hudebních vydavatelství, které do jeho nabídky postupně vkládají vlastní nahrávky. Vedle průběžně digitalizovaných titulů z bohatého archivu Supraphonu a Pantonu jsou na adrese SUPRAPHONline.cz nyní k mání i alba společností: Bonton Music, Animal Music, Popron Music, Best. I.A., 100Promotion, Carpe Diem, Championship Music, Galén, On Air Music, Richmond Records či Audiostory.

Od čtvrtka 25. 10. 2012 přibude v jeho nabídce český a slovenský katalog vydavatelství Universal Music Czech Republic.  Ředitelka Supraphonu Iva Milerová k tomu uvádí: „Rozšíření nabídky SUPRAPHONline  o tuzemské tituly vydavatelství Universal Music Czech Republic  považujeme za další důležitý krok k naplnění ambice, aby SUPRAPHONline byl jedním z důležitých míst pro všechny, kteří mají rádi českou a slovenskou hudbu.“ A doplňuje: „Budou tak pohromadě na jednom místě historicky cenné nahrávky z úplných začátků českého hudebního průmyslu ze třicátých let minulého století, až po nejžhavější novinky posledních dní.“

Radost z rozmachu SUPRAPHONline ještě posílila zpráva, že digitální servis našeho tradičního hudebního vydavatelství získal dvě nominace v prestižním ocenění českého internetu – Křišťálová lupa 2012! Digitálnímu servisu SUPRAPHONline.cz se podařilo probojovat do finále hned ve dvou kategoriích (Projekt roku a E- commerce inspirace), o kterých rozhoduje odborná porota. Výsledky budou zveřejněny na slavnostním vyhlášení 28. listopadu 2012 v Divadle Archa.

O tom, že se SUPRAPHONline bez přestání vylepšuje, svědčí i další novinky. Při zakoupení nahrávky ve formátu FLAC dostává zákazník tutéž nahrávku ve formátu MP3 zdarma k využití například v přenosných zařízeních. Od září jsou k nahrávkám poskytnuty informační digitální booklety ve formátu PDF. Bylo zavedeno neomezené stahování zakoupeného obsahu, a to i zpětně (dosud max. pětkrát), takže SUPRAPHONline poskytuje svým zákazníkům plnohodnotnou zálohu bez časového či jakéhokoliv jiného omezení. Zvukové ukázky byly rozšířeny na dvakrát třicet vteřin a doplněny o optický náhled na nahrávku. V neposlední řadě si zákazníci mají možnost volit mezi mnoha způsoby úhrady zakoupené hudby včetně nové platební metody Mobito.

…………………………………………………..

Prodej hudby z portálu SUPRAPHONU jsem uvítal. Po téměř zapomenutí, díky vzniku spousty hudebních vydavatelství, se jako bájný Fénix vzepjal do oblačných výšin. Nejen že po ukončení působení Warnerů na naší scéně ihned a pohotově vyplnil uvolněné místo na trhu, ale velmi progresivně odstartoval online prodej hudby včetně velmi postrádaného formátu FLAC. K mé velké radosti začíná vydavatelství otevírat své opravdu bohaté archívy nahrávek a to v kvalitě, které se doma z letitých a zdevastovaných vinylů nedoberete. (Tím nechci hanět gramofony – až budu velký, určitě si jej chci pořídit). Nerad abych aby to vyznělo jako reklama, ale kvalitou se mi jeví tento hudební online shop jako nejlepší. Otázkou je, zda vydrží s dechem, co se týká nabízených titulů… (Pozn. redakce.)

ZDROJ: Supraphon

26 října, 2012 by